No nämä ovat kyllä nyt varmaan niin vastakohdat toisilleen kuin mitä huivin neulomisessa saa aikaiseksi!

Musta Aquila-huivin ohjeella (Ulla) neulottu pitsihärpäke on ollut valmis (tosin edelleen siitä taitaa roikkua pari langan pätkää...) jo hyvän aikaa. Tein keskimmäistä kuviota tuplamäärän ja tuolla ohuella langalla tuntui että reunaa jää ihan kähärään jos ei saa vahvistusta, joten virkkailin siihen sitten... jotain. Mutta se jokin onnistui kyllä ihan hyvin.

(Kuvaus kyllä tökkii ja pahasti!)

 

Viime viikonloppuna tuntui myös siltä mökille lähtiessä, että nyt tarvitsee jonkun kivan ja nopean mökkiprojektin! Sattumalta törmäsin pitkästä aikaa taas Lohikäärmehuiviin Sisäinen Villapaita -blogissa ja muistin halunneeni tehdä sen jo aiemmin. Kun vielä sitten olen meinannut Novitan Purosta vääntää villapaitaa niin hyvänä tekosyynä testasin lankaa ensin huiviin. No, siinä oli se etu, että vaikka langassa ei pahemmin mitään vikaa ollutkaan, niin en siitä silti halua paitaa tehdä. Pitää nyt vähän miettiä että mitäs sitä oikeastaan haluakaan, paksua vai ohutta ja värikästä vai harmaata. Yhden harmaan drops-paidan ohje mulla pyörii takaraivossa, mutta saapi nyt sitten nähdä.

Huivista sen sijaan tuli hauska ja voi vitsi kun se on monipuolinen käyttää! Äiti halusi sen omakseen, joten toinen tällainen on kyllä tekolistalla. Väreihin mulla onkin "hyvä" idea sitä odottelemassa. Tästä on nyt kyllä kaikkea muuta kuin viisas tämä kuva, kun ulkona tulee vettä kuin saavista kaataen. No, värit eivät ehkä ole kovin aidot ja huivin parhaatkan puolet ei tule esiin, mutta kärsikää. Ehkä seuraavasta on jo parempi kuvakin. Tuo huivin joustinneule oli sen verran loistava noin päin toteutettuna (istui niin hyvin kaulaan), että avokkiparka taitaa saada samanlaisen huivin talveksi, tosin pelkällä joustimella.