Pitkään kaapissa pyörinyt Jaipur Silk Fino (100% silkkiä) oli hankala tikki. Sitä oli 600 metriä, eli liian vähän isoihin huiveihin ja liian paljon pieniin huiveihin. Halusin kuitenkin saada sen mahdollisimman pitkälle hyödynnettyä tulevaan huiviin kokonaan.

Lopulta ei auttanut muu, kuin muokata hieman jotain olemassa olevaa ohjetta. Loppujen lopuksi huivin malliksi valikoitua Victorian Lace Today -kirjan Melon Shawl, johon sitten tosiaan tuli muutama pieni muutos. Ne näkynevät aika hyvin kuvissa. Mallikertoja tähän tuli 59 ja reunus on  sivulta 127, mutta lisäsin siihen muutaman reiän kun tuntui että reunasta tulee muuten liian tukkoinen.

Langan riittäminen olikin sitten melkoinen trilleri. Reunusta aloittaessani jäljellä oli 37 grammaa lankaa, joka tuntui hupenevan ihan hirvittävää vauhtia. Saatte uskoa, että viimeiset viisi senttiä neuloin nopeasti vain saadakseni tietää riittikö se! Ja riitti! Jäihän sitä himputti vieköön muutama metri ylikin! :D

Tuli siitä kaunis kyllä. Ja vaikkei väri ehkä sittenkään ole ihan minun juttuni, niin silkin hohteen ansiosta se tuskin jää kuitenkaan käyttämättä :) pitäähän sitä välillä pukeutua vähän muihin väreihin kun niihin mihin normaalisti.

Mulla oli hetken hieno visio puudelista kuvausrekvisiittana, mutta totesin sen toivottomaksi yritykseksi kun yritin oikeasti saada nämä kaksi järkevän näköisesti yhteiseen kuvaan...