Onpa jäänyt kaikenlainen aivotyö varsin vähälle kun olen odottanut, että kuumuus loppuu! Kaikkein kamalinta oli viikonloppuna, kun kävimme Utun kanssa Kuopion koiranäyttelyssä ja helleluvut paahteisella raviradalla olivat infernaaliset! Mulla vaan hiki valui pitkin naamaa! Onneksi vanhempieni asunnon alakerta on ihanan viileä ja yöllä sai nukuttua ja pakenimmepa sinne päivälläkin pienille unille...

Tuloksena viikonlopusta oli ensimmäiseltä päivältä arvio, että Utu tarvitsee vielä aikaa kehittyäkseen (= EH) ja toiselta päivältä villakoirakasvattajatuomarin jäljiltä lapussa luki Erinomainen, NUOK1, PU1, ROP, SERT, CACIB ja Utulle reipas taputus kylkeen "You're very nice dog!". Harmillista vaan, että kisa ei ollut kovin kova. Meidän lisäksi paikalla oli vain yksi toinen h/a/p isovillakoira. Vähän vähäisempi on tuo kilpailun määrä kuin suositummilla roduilla... latistaa vähän näitä meidän saavutuksia ;)

Ryhmäkehässä käytiinkin sitten näyttämässä kansalle mistä harmaa villakoira on tehty... noin niin kuin mitään eleganttia ja ylvästä puudeliraviahan siellä ei sitten nähty, vaan allekirjoittaneelta enemmänkin lähti niin sanotusti puudeli lapasesta ja siellä esiteltiin laukkaa ja kaikenlaista ryntäystä edellä menevän perään. Pitäisi kai pikkuisen harjoitella... (mutta meillä mennään kyllä aikalailla sillä periaatteella, että lahjattomat harjottelee... ja lukee käyttöohjeita.)

Mutta kästyöuutisiakin on! Niin paljon oikeastaan ettei kaikkea jaksa vielä kertoa, säästellään vähän. Ensimmäisenä kuitenkin suuresta kasvivärjäyskokeilusta, josta jäi oikein positiivinen mieli!

Olipa kerran neljä sukulaisnaista ja iso pata.

Ensimmäiset niistä pääsivät jo puikoillekin:

Samaisella reissulla valmistui myös Novitan vanhoista keristä avopuoliskolle kaulaliina talveksi (ravelry). Josta pitäisi päädyt vielä siivota virkkaamalla, tuli vaan tuota kuvaa katsoessa mieleeni :D